Τι θα φάμε στην Κέρκυρα: 7 πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις!

Ταξιδεύουμε στην Κυρά των Επτανήσων και σου δείχνουμε το δρόμο για καλό φαγητό στην Κέρκυρα.

Η Κέρκυρα ή όπως πολλοί την αποκαλούν, Κυρά των Επτανήσων, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Ιονίου. Είτε οργανώνεις παραδοσιακό Πάσχα στην Κέρκυρα, είτε μελετάς για τις καλοκαιρινές διακοπές σου, ένα είναι το σίγουρο: η Κέρκυρα δε θα σε απογοητεύσει. Ωραία τα πασχαλινά έθιμα, μοναδικές οι παραλίες της, το Ποντικονήσι και τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, όμως το νησί έχει και άλλες ομορφιές, που σερβίρονται σε πιάτο! Για να μην αναρωτιέσαι την τελευταία στιγμή « Τι θα φάω στην Κέρκυρα», σου βρήκαμε 6 πιάτα για να απολαύσεις μοναδικό φαγητό στην Κέρκυρα.

Σοφρίτο με μοσχάρι

Το κερκυραϊκό σοφρίτο γίνεται στο τηγάνι και σου προσφέρει γεύση και παράδοση. Πρόκειται για τηγανιτές φέτες μοσχαριού, οι οποίες μαγειρεύονται με ένα μείγμα από ξίδι, σκόρδο και μαϊντανό. Συνοδεύεται συνήθως με τηγανιτές πατάτες ή πουρέ πατάτας.

Παστιτσάδα

Δε γίνεται να πας στην Κέρκυρα και να μην φας το πιο διάσημο φαγητό του νησιού. Ο λόγος για την παστιτσάδα, η οποία είναι μι μακαρονάδα με χοντρό μακαρόνι, η οποία μαγειρεύεται σε σιγανή φωτιά για ώρα μαζί με μπαχαρικά, γλυκό κρασί και κόκκορα ή μοσχαράκι. Το πιάτο πασπαλίζεται με άφθονο, τοπικό τριμμένο τυρί.

Μπουρδέτο

Το μπουρδέτο είναι ένα φαγητό με ιταλικές επιρροές, το οποίο φτιάχνεται με ψάρι (συνήθως σκοπίνα, ροφούς, πέρκα ή μπακαλιάρο), το οποίο βουτάει μέσα σε μια καυτή, πικάντικη κόκκινη σάλτσα. Συνοδεύεται με πατάτες – όνειρο.

Πορπέτες

Μια ακόμα βενετσιάνικη συνταγή, η οποία έχει διατηρηθεί στην Κέρκυρα. Οι πορπέτες δεν είναι άλλο από κεφτεδάκια, τα οποία όμως στην κόκκινη σάλτσα τους έχουν αντζούγια, πανσέτα, τυρί και μοσχοκάρυδο.

Φιγαδέλια

Η φιγαδέλια έχει πάρει το όνομα της από το ιταλικό figa, που σημαίνει συκώτι. Στο πιάτο αυτό θα γευτείς τηγανιτά συκωτάκια τυλιγμένα σε μπόλια με μυρωδικά και σκόρδο.

Φογάτσα

Εάν επισκεφτείς την Κέρκυρα το Πάσχα ειδικά είναι must! Πρόκειται για το κερκυραϊκό, αρωματικό τσουρέκι με βενετσιάνικες επιρροές.

Κουμ κουάτ

Το διάσημο κερκυραϊκό γλυκό του κουταλιού σε καλεί για δοκιμή! Πρόκειται για ένα είδος μικρού πορτοκαλιού, το οποίο έχει μια έντονη πικράδα με χαρακτηριστική γεύση. Θα το βρεις σε διάφορες παραλλαγές, ενώ δημοφιλές είναι και το λικέρ, το οποίο είναι ιδιαίτερα χωνευτικό.

Related posts

Kυκλοφοριακά προβλήματα λόγω έργων στη Λ. Ποσειδώνος – Σύγκρουση οχημάτων στον Κηφισό

ΣΤΑ.ΣΥ: Νέα mini εφαρμογή για τη λειτουργία των ανελκυστήρων του Μετρό

Εγκαίνια για τον οδικό άξονα «Άκτιο – Αμβρακία» από τον Πρωθυπουργό