Κρυμμένο στα βόρεια δάση της Ισλανδίας βρίσκεται ένα παραμυθένιο σπα που αναζωογονεί τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν τις φυσικές θερμές πηγές και το πράσινο, εξίσου.
Το Forest Lagoon, που σχεδιάστηκε από τους ίδιους αρχιτέκτονες που βρίσκονται πίσω από το δημοφιλές εδώ και καιρό Blue Lagoon και τα πιο πρόσφατα spa GeoSea, θα παρέχει τις υπηρεσίες που οι επισκέπτες έχουν συνηθίσει να περιμένουν από ένα σύγχρονο γεωθερμικό spa στην Ισλανδία. Ωστόσο, είναι η ενσωμάτωση της λιμνοθάλασσας με το περιβάλλον από βράχους και δάση που το κάνουν να ξεχωρίζει.
Σπα μέσα στο δάσος
Χαλαρώνοντας σε μία από τις δύο εξωτερικές πισίνες υπερχείλισης περίπου 40 βαθμών, με το ποτό στο χέρι από ένα από τα δύο swim-up bar, οι επισκέπτες μπορούν να κοιτάξουν μέσα από το άνοιγμα των δέντρων σημύδας, πεύκου και ελάτης σε μια πανοραμική θέα του φιόρδ. Οι πισίνες αναψυχής του σπα θερμαίνονται με φυσικό γεωθερμικό νερό που προέρχεται από την πλαγιά του βουνού πίσω από αυτό.
Το συγκρότημα Forest Lagoon, έκτασης 1.300 τετραγωνικών μέτρων, περιλαμβάνει ένα μπιστρό, δύο πισίνες υπερχείλισης με swim-up bars, μια κρύα πισίνα και μια σάουνα. Η εγκατάσταση μπορεί να φιλοξενήσει έως και 200 επισκέπτες ταυτόχρονα.
Το σπα βρίσκεται στο δάσος Vaðlaskógur και απέχει μερικά λεπτά με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια από το Akureyri. Γνωστή τοπικά ως «πρωτεύουσα του Βορρά», η πόλη αυτή απέχει περίπου 40 λεπτά πτήσης ή πέντε ώρες οδήγησης από το Ρέικιαβικ.
Περιβάλλον και αρχιτεκτονική
Το σπα μοιάζει να συγχωνεύεται με το δάσος και το βουνό που το περιβάλλει, και αυτό είναι επίτηδες σχεδιασμένο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το CNN Travel.
Ο Hrólfur Karl Cela είναι ένας από τους επικεφαλής αρχιτέκτονες που εργάζονται στο Forest Lagoon. Έχοντας επίσης εργαστεί στο σχεδιασμό των ιαματικών λουτρών Blue Lagoon και GeoSea με την εταιρεία Basalt Architects με έδρα το Ρέικιαβικ, εξήγησε ότι ο κύριος στόχος αυτών των έργων είναι η ενσωμάτωσή τους στο περιβάλλον και η ανάδειξη της μοναδικής ποιότητας κάθε τοποθεσίας.
Ωστόσο, δεν μετράει μόνο το εξωτερικό, αλλά και το εσωτερικό. Ο Cela εξήγησε ότι οι σχεδιαστές ήθελαν να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του κτιρίου, διατηρώντας παράλληλα τους επισκέπτες μέσα στο δάσος.
Σύμφωνα με το climatetrust.org, το υλικό κατασκευής (εγκάρσια επικολλητή ξυλεία) μπορεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα ενός νέου κτιρίου, ενώ παράλληλα είναι ανθεκτικό στη φωτιά και τους σεισμούς.
ΠΗΓΗ: newsbeast