Πότε να πάω στο Ντουμπάι;

Το Ντουμπάι βρίσκεται στην ακτή του Περσικού Κόλπου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ένα πολύ ζεστό και ξηρό κλίμα ερήμου με υψηλές θερμοκρασίες όλο το χρόνο. Ποια είναι όμως η κατάλληλη εποχή του χρόνου για να το επισκεφτείτε και να κάνεις τα ψώνια σου;

Από Νοέμβριο ως Μάρτιο:

Πότε να πάω στο Ντουμπάι; -

Η χειμερινή σεζόν του Ντουμπάι είναι η ιδανική στιγμή για να απολαύσετε τον ήλιο κατά μήκος της μαργαριταρένιας λευκής άμμου του Περσικού Κόλπου. Αλλά δεν θα είστε οι μόνοι οι λάτρεις του ήλιου από όλο τον κόσμο συρρέουν στο Ντουμπάι για να επωφεληθούν από τον επιθυμητό καιρό του εμιράτου, οπότε θα πρέπει να προγραμματίσετε να κάνετε κρατήσεις ξενοδοχείων μήνες νωρίτερα για να διασφαλίσετε τη διαθεσιμότητα. Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι η περίοδος από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο είναι η περίοδος βροχών στο Ντουμπάι. Αν επιλέξετε να το επισκεφτείτε αυτή την περίοδο, τότε θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε διάφορα events όπως το Φεστιβάλ Αγορών (Δεκέμβριος-Ιανουάριος), το Φεστιβάλ Κινηματογράφου(Ιανουάριος) και το Φεστιβάλ Κληρονομιάς Al Marmoom (Μάρτιος).

Από Απρίλιο ως Οκτώβριο:

Πότε να πάω στο Ντουμπάι; -

Δεν πρέπει να σας εκπλήσσει το γεγονός ότι το Ντουμπάι προσφέρεται για τους τουρίστες του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους, οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές, οι βροχοπτώσεις είναι λιγοστές και τα επίπεδα υγρασίας συχνά φτάσουν περίπου στο 90 τοις εκατό ή υψηλότερα. Ο καιρός όπως αυτός κάνει οποιαδήποτε εξωτερική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης μιας ημέρας στην παραλία, αφόρητη! Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από θερμοπληξία, αποφύγετε να ξοδεύετε πολύ χρόνο έξω (ειδικά το μεσημέρι), να φοράτε άφθονο αντηλιακό και να πίνετε πολύ νερό. Τα καλά νέα είναι ότι δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για την εύρεση ενός εφεδρικού δωματίου ξενοδοχείου. Οι τιμές θα είναι γενικά χαμηλότερες από αυτές κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, αλλά όχι πολύ. Κάτι σημαντικό που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι αν βρίσκεστε στο Ντουμπάι κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, οι ώρες λειτουργίας είναι μικρότερες και η νυχτερινής ζωής είναι πιο ήσυχη σε σύγκριση με άλλους μήνες του έτους. Μεταξύ της ανατολής και του ηλιοβασιλέματος κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, οι μουσουλμάνοι δεν τρώνε, δεν πίνουν και δεν καπνίζουν. Οι ημερομηνίες για το Ραμαζάνι είναι μεταβλητές αφού ακολουθούν το σεληνιακό ημερολόγιο.

Η καλύτερη εποχή για ψώνια:

Πότε να πάω στο Ντουμπάι; -

Το Ντουμπάι είναι ο παράδεισος των αγοραστών καθ’ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά τον Ιανουάριο ξεκινάει το ετήσιο Φεστιβάλ Αγορών του Ντουμπάι. Σκεφτείτε το ως μια άριστη έκδοση των εκπτώσεων μας τον Ιανουάριο, όπου μπορείτε να πάρετε τεράστιες ευκαιρίες σε όλα τα είδη, από ρούχα διάσημων οίκων μέχρι ηλεκτρονικά είδη, κοσμήματα και πολλά άλλα. Οι εκπτώσεις επεκτείνονται ακόμη και στο Outlet Mall, όπου τα ρούχα και τα αξεσουάρ της προηγούμενης σεζόν πωλούνται ήδη σε μειωμένες τιμές. Αν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε στο Ντουμπάι τον Ιανουάριο, μην ανησυχείτε καθόλου! Το Dubai Summer Surprises διαρκεί 45 ημέρες και ξεκινά στα μέσα Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα καταστήματα θέτουν σε κάθε είδους επιπλέον προσφορές και εκπτώσεις.

Η καλύτερη εποχή να ανέβεις στο Burj Khalifa:

Πότε να πάω στο Ντουμπάι; -

Ο ορίζοντας του Ντουμπάι είναι αρκετά εντυπωσιακός και ιδιαίτερα δημοφιλής σε φωτογραφίες του instagram . Το καλύτερο σημείο για να τον φωτογραφίσεις είναι χωρίς αμφιβολία το κατάστρωμα παρατήρησης του Burj Khalifa, του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο. Με ύψος περίπου 3.000 πόδια, λειτουργεί ως κεντρικό κομμάτι του Downtown Dubai. Τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή προσφέρουν θέα 360 μοιρών, βλέπωντας το Ντουμπάι, την Αραβική Έρημο και τον Κόλπο του Ομάν. Θα έχετε θέα σε λες και βρίσκεται σε ένα Boeing πάνω από τα σύννεφα και θα μπορείτε να δείτε αεροπλάνα να απογειώνονται και να προσγειώνονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Αν θέλετε όμως να αποφύγετε τις μεγάλες ουρές και τα μεγαλύτερα πλήθη επισκεφθείτε το Μπουρτζ Χαλίφα τους καλοκαιρινούς μήνες όπου οι επισκέπτες είναι λιγότεροι. Η κατάλληλη στιγμή μέσα στην ημέρα είναι η ώρα του εντυπωσιακού ηλιοβασιλέματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Trip24 Png

@2023, Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?