Ξενάγηση στις Μυκήνες: Θολωτός τάφος του Ατρέως

Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες δεν γνωρίζουν ότι με το ίδιο εισιτήριο μπορούν να επισκεφτούν και τον Θολωτό τάφο του Ατρέως ή του Αγαμέμνονα. Εμείς ωστόσο σας προτείνουμε να σταματήσετε πρώτα εδώ καθώς συνήθως υπάρχει λιγότερη ουρά στο ταμείο (υπάρχουν δύο, ένα εδώ και ένα πριν την Ακρόπολη των Μυκηνών!) αλλά και αποτελεί μια καλή εισαγωγή στον Μυκηναϊκό κόσμο.

Παρόλο που σήμερα ο τάφος αυτός μυρίζει στο εσωτερικό του αρκετά έντονα (όταν πήγαμε καλοκαίρι το φαινόμενο ήταν πιο έντονο), στην εποχή του ήταν πολύ εντυπωσιακός έχοντας πολλές χρυσές λεπτομέρειες (χρυσά σκαλισμένα λουλούδια πάνω στον εσωτερικό τοίχο). Ωστόσο λεηλατήθηκε έντονα και δεν βρέθηκε τίποτα στο εσωτερικό του. Επίσης το έντονο μαύρο χρώμα στους εσωτερικούς τοίχους φανερώνει ότι οι αγρότες της περιοχής τον χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν αυτοί και τα ζώα τους ανάβοντας φωτιές.

Γενικά , δυστυχώς εξαιτίας των συνθηκών του παρελθόντος, όπως οι πόλεμοι, η κατοχή, η αμορφωσιά, η φτώχια, δεν κατάφεραν αυτά τα μνημεία να σωθούν έχοντας καλύτερες συνθήκες ζωής. Η σημαντικότητα τους και η πολιτιστική κληρονομιά που μας άφησαν έγινε αντιληπτή πολύ αργά και δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να χαρούμε όλους του θησαυρούς που έκρυβαν μέσα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Trip24 Png

@2023, Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?