Ξενάγηση στις Μυκήνες: αρχαιολογικός χώρος

Ξέρετε πόσο αγαπάμε τα ταξίδια στο Ανθομέλι. Αυτή μας την αγάπη θέλουμε να τη μεταδώσουμε και στα παιδιά μας και με κάθε ευκαιρία οργανώνουμε κοντινές εκδρομές ή πιο μακρινά ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να δουν, να μάθουν, να εξερευνήσουν να γνωρίσουν μέρη, αρχαιολογικούς χώρους για τους οποίους έμαθαν στο σχολείο, μουσεία, πόλεις της χώρας μας, κ.α. Αν και οι φωτογραφίες της ανάρτησης αυτής είναι από χειμερινή επίσκεψή μας Μυκήνες, στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και στο μουσείο των Μυκηνών, εμείς αποφασίσαμε να γράψουμε τώρα την ανάρτηση αυτή αφού είναι συνυφασμένη με το αφιέρωμα που έχουμε φτιάξει για την Πελοπόννησο. Επιπλέον, η Κάλη είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί ξανά τις Μυκήνες με άλλους travel bloggers καλεσμένοι του Συνδέσμου Επαγγελματιών Τολού και για αυτό προσθέσαμε και μερικές ακόμα πληροφορίες που ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμες.

Ξέρετε πόσο αγαπάμε τα ταξίδια στο Ανθομέλι. Αυτή μας την αγάπη θέλουμε να τη μεταδώσουμε και στα παιδιά μας και με κάθε ευκαιρία οργανώνουμε κοντινές εκδρομές ή πιο μακρινά ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να δουν, να μάθουν, να εξερευνήσουν να γνωρίσουν μέρη, αρχαιολογικούς χώρους για τους οποίους έμαθαν στο σχολείο, μουσεία, πόλεις της χώρας μας, κ.α. Αν και οι φωτογραφίες της ανάρτησης αυτής είναι από χειμερινή επίσκεψή μας Μυκήνες, στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, εμείς αποφασίσαμε να γράψουμε τώρα την ανάρτηση αυτή αφού είναι συνυφασμένη με το αφιέρωμα που έχουμε φτιάξει για την Πελοπόννησο. Επιπλέον, η Κάλη είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί ξανά τις Μυκήνες με άλλους travel bloggers καλεσμένοι του Συνδέσμου Επαγγελματιών Τολού και για αυτό προσθέσαμε και μερικές ακόμα πληροφορίες που ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμες.

Ανάκτορο
Η Ακρόπολη των Μυκηνών δεν ήταν ουσιαστικά η πόλη των Μυκηνών αλλά ο χώρος που φιλοξενούσε το Ανάκτορο με τον βασιλιά και την οικογένειά τους, κάποια διοικητικά κτίρια, λουτρά, το νεκροταφείο, εργαστήρια, θησαυροφυλάκια, σπίτια για τους φρουρούς, το υδραγωγείο, ιερά και τις αποθήκες. Ήταν ο προστατευμένος χώρος της πόλης που έμπαιναν ακόμα και οι πολίτες όταν η πόλη πολιορκούνταν από τους εχθρούς.

Ο Μυκηναϊκός πολιτισμός ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που θεωρούνταν πολεμοχαρής. Οι Κυκλαδίτες και οι Μινωίτες βλέπετε ήταν αυτό που θα λέγαμε σήμερα “χίπιδες” καθώς αγαπούσαν την ειρήνη, δεν έκαναν πολιορκητικές εξορμήσεις και αγαπούσαν τον πολιτισμό και τις τέχνες. Οι Μυκηναίοι αντίθετα προέρχονταν από τους Αχαιούς που είχαν πολεμικές και κατακτηρικές τάσεις και δεν είναι τυχαίο ότι ο Αγαμέμνων και ο λαός του πρωτοστάτησε και στον Τρωικό πόλεμο.

Φυσικά δεν πολεμούσαν μόνο αλλά ήταν και σπουδαίοι έμποροί που έφτασαν σε μέρη ανήκουστα για την εποχή… έως την Αγγλία, το Πακιστάν, τη Νορβηγία.

Υπόγειες δεξαμενές
Στην Ακρόπολη των Μυκηνών υπάρχουν πολλές υπόγειες δεξαμενές, πολλές από τις οποίες βρέθηκαν κατά λάθος (όταν υποχώρησε το έδαφος!). Αν οι Μινωίτες θεωρούνταν σπουδαίοι καλλιτέχνες, οι Μυκηναίοι ήταν σπουδαίοι τεχνικοί και έδωσαν εξαιρετικά δείγματα αρχιτεκτονικής και μηχανικής. Είχαν βρει τρόπο, πολύ πριν τους Ρωμαίους, να μεταφέρουν το νερό τους σε ολόκληρη την πόλη με ειδικούς αγωγούς και το σύστημα τους αποτελεί το πρώτο υδραγωγείο. Εντυπωσιακό ε!

Related posts

Kυκλοφοριακά προβλήματα λόγω έργων στη Λ. Ποσειδώνος – Σύγκρουση οχημάτων στον Κηφισό

ΣΤΑ.ΣΥ: Νέα mini εφαρμογή για τη λειτουργία των ανελκυστήρων του Μετρό

Εγκαίνια για τον οδικό άξονα «Άκτιο – Αμβρακία» από τον Πρωθυπουργό