Μπαχάμες: Παραλίες, χρώματα και γεύσεις με εξωτική διάσταση

Χρώματα και γεύσεις με εξωτική διάσταση υπόσχεται το ταξίδι στον απόλυτο τροπικό παράδεισο, τις  Μπαχάμες. Πολύ ρούμι, εξωτικό τοπίο με κοκοφοίνικες και χαλάρωση είναι τα κύρια συστατικά αυτού του ταξιδιού. Αυτά τα πανέμορφα νησάκια βρίσκονται κάθε χρόνο στην λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς για τον μήνα του μέλιτος και όχι μόνο. Φαντάζεσαι γιατί; Χρυσές παραλίες, πεντακάθαρα νερά, θαλάσσια σπορ αλλά και λίγο από τη χλιδή του Hollywood θα βρείτε σε αυτά τα φανταστικά νησάκια που απαριθμούνται περίπου σε 700, εκ των οποίων μόνο τα 30 είναι κατοικήσιμα.

Γενικές πληροφορίες

Οι Μπαχάμες, με τα χρώματα και τις γεύσεις με εξωτική διάσταση, είναι ένα αρχιπέλαγος που αποτελείται περίπου από 700 κοραλλιογενή νησιά. Τα 30 όμως είναι κατοικήσιμα. Πρωτεύουσά τους είναι η πόλη Nassau στο νησί Providence. Το νόμισμα είναι δολάριο των Μπαχάμας ( 1 €=1,18  δολάριο των Μπαχάμας). Η διαφορά ώρας με την Ελλάδα είναι 7 ώρες πίσω. Αν και πολιτισμικά μοιάζουν με την Καραϊβική, οι Μπαχάμες δεν ανήκουν σε αυτήν.

Απευθείας πτήσεις υπάρχουν και η διάρκεια της πτήσης είναι περίπου 22 ώρες από Ελλάδα. Ο φθηνότερος μήνας να ταξιδέψει κανείς στις Μπαχάμες είναι ο Οκτώβριος.

Αν έχετε ονειρευτεί διασκεδαστικές κούνιες νερού σε μια παραλία, τότε το όνειρό σας σε αυτήν θα γίνει πραγματικότητα. Αποτελεί μια από τις ομορφότερες παραλίες και διάσημη για θαλάσσια σπορ όπως το kite surfing, wind surfing, snorkelling. Αποτελεί επίσης ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά.

Χρώματα και παραλίες με εξωτική διάσταση
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Lighthouse beach στο νησί Eleuthera

Παρόλο που για να φτάσεις στην παραλία χρειάζεσαι ένα 4*4, το συνολικό τοπίο θα σας μαγέψει. Αν και πρέπει να κουβαλάς ψυγειάκι με φαγητά και ποτά, μόλις φτάσετε στην παραλία θα τα ξεχάσετε όλα.

Μπαχάμες
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Big Major Bay στο νησί Exumas

Σε αυτήν την παραλία δεν πας για κολύμπι. Σου τραβάνε το ενδιαφέρον τα γουρουνάκια που κολυμπούν εκεί. Είναι πολύ συναρπαστική εμπειρία, καθώς κολυμπάς και συ μαζί τους. Αποτελεί μοναδική εμπειρία για οικογένειες.

Χρώματα με εξωτική διάσταση
Πηγή εικόνας: travelandleisure.com

Pink sands beach στο νησί Harbour 

Το όνειρο των νεονύμφων και των παραθεριστών αποτελεί η συγκεκριμένη παραλία. Ύστερα από το περπάτημα ενός χωματόδρομου, η θέα θα σας αποζημιώσει.

Πηγή εικόνας: cruisemapper.com

Tropic of cancer beach στο νησί Exumas

Αυτή η παραλία είναι σχεδόν συνώνυμο με τις Μπαχάμες. Το τοπίο είναι μαγικό γι’ αυτό βάλετε μπόλικο αντηλιακό, ξαπλώστε στις ξαπλώστρες και απολαύστε την ζωή. Εδώ θα βρείτε τα πιο γαλάζια νερά του πλανήτη.

Πηγή εικόνας: youtube.com

Γεύσεις

Η τοπική κουζίνα περιλαμβάνει κυρίως ψάρια και θαλασσινά. Οι καραβίδες, τα καβούρια, οι σφυρίδες και τα λυθρίνια είναι ευρέως διαδεδομένα. Εδώ θα δοκιμάσετε και το conch, ένα μαλάκιο που μοιάζει με θαλάσσιο σαλιγκάρι.

Το Ρούμι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας των Μπαχάμας με τα χρώματα και τις γεύσεις με εξωτική διάσταση και δεν θα μπορούσα να το παραλείψω. Θα το βρείτε κυριολεκτικά παντού είτε σε κοκτέιλ σε συνδυασμό με φρούτα είτε μόνο του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα φύγετε από τις Μπαχάμες χωρίς να έχετε δοκιμάσει το καλύτερο Ρούμι της ζωής σας.

Χρώματα και γεύσεις με εξωτική διάσταση
Πηγή εικόνας: tripsavvy.com

Δραστηριότητες

Οι κύριες δραστηριότητες στις Μπαχάμες αφορούν θαλάσσια σπορ. Υπάρχουν οργανωμένες εκδρομές για την περιήγησή σου στο βυθό της θάλασσας. Επίσης, θα απολαύσεις σπορ όπως snorkelling, kayak, καταδύσεις, κολύμπι με γουρουνάκια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Μπαχάμες
Πηγή εικόνας: fodors.com

Αξιοθέατα

Στις Μπαχάμες δε θα βρείτε ιδιαίτερα αξιοθέατα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Μερικά από αυτά είναι: το θεματικό πάρκο Πειρατές των Μπαχαμών, το Διεθνές Μπαζάρ του Φρίπορτ, η αγορά του Πορτ Λουκάγια, το κέντρο προστασίας φύσης Ράντ, το Εθνικό  πάρκο Λουκάγια. Επίσης, ο βοτανικός κήπος Γκρόουβς με έκταση 50 στρεμμάτων θα σας συναρπάσει, καθώς θα δείτε εξωτικά λουλούδια και γραφικές λιμνούλες. Μην ξεχάσετε να δείτε το μουσείο του Γκραν Μπαχάμα, καθώς εκεί υπάρχουν πολλά αντικείμενα από τους αυτόχθονες Ινδιάνους που ζούσαν στις Μπαχάμες και εκθέματα από την εποχή των πειρατών.

Μπαχάμες
Πηγή εικόνας: travelandleisure.com

Οι Μπαχάμες ως επιλογή ταξιδιού με Κρουαζιερόπλοιο

Οι Μπαχάμες αποτελούν μια κλασική στάση για Κρουαζιερόπλοια, καθώς το Nassau φιλοξενεί ένα από τα καλύτερα λιμάνια για κρουαζιέρες. Και καθώς βρίσκονται μια ανάσα από την Φλόριντα, αποτελούν συχνή επιλογή κρουαζιέρας σε συνδυασμό με την επίσκεψη σε άλλα διάσημα μέρη όπως το Μαϊάμι. Και γι’ αυτό αποτελεί μια εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να σπαταλήσουν μια περιουσία, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τις Μπαχάμες.

Χρώματα και γεύσεις με εξωτική διάσταση
Πηγή εικόνας: cruisemapper.com

Καθώς ολοένα και περισσότερο η αγορά του τουριστικού κλάδου αφομοιώνεται στις απαιτήσεις των τουριστών, το ταξίδι σε δυσπρόσιτα μέρη όπως είναι οι Μπαχάμες πλέον είναι εύκολο. Οι γεύσεις, οι μυρωδιές, η κουλτούρα, το παραδεισένιο τοπίο αυτών των νησιών με τα χρώματα και τις γεύσεις με εξωτική διάσταση είναι η αιτία που κάποιος πρέπει να τα επισκεφθεί έστω μια φορά στη ζωή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Trip24 Png

@2023, Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?