Ασία: 5+1 προορισμοί που αξίζει να επισκεφτείτε

Η Ασία είναι η μεγαλύτερη από τις έξι ηπείρους της γης. Λόγω του μεγέθους της αλλά και της ποικιλομορφίας της, δεν θα μπορούσε κανείς να τη δει σαν ενιαίο τουριστικό προορισμό. Οι ταξιδιωτικές επιλογές ποικίλουν. Από τα ερείπια στις ερήμους και τα πολυτελή εμπορικά της Μέσης Ανατολής, μέχρι τις πεζοπορίες στη ζούγκλα της νότιας Ασίας και τις πρωτεύουσες της τεχνολογίας της ανατολικής Ασίας, θα βρείτε σίγουρα κάτι να σας κινήσει το ενδιαφέρον. Ετοιμάστε λοιπόν τις βαλίτσες σας και επισκεφτείτε τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Εμείς, σας προτείνουμε έξι προορισμούς που θα κάνουν τις διακοπές σας ιδιαίτερες.

Μπαλί- Ινδονησία
Το Μπαλί είναι το παραδεισένιο νησί της Ινδονησίας με πρωτεύουσα την Ντενπασάρ. Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για όσους αναζητούν στο ταξίδι τους περιπέτειες γεμάτες από πλούσιο πολιτισμό, ιστορικά μνημεία, εντυπωσιακούς ορυζώνες, πλούσια βλάστηση, παραλίες, γιόγκα και σπα.

Το Μπαλί είναι ένας τόπος με διαφορετικές αλλά έντονες εικόνες από περιοχή σε περιοχή. Επισκεφτείτε τον ναό του Pura Luhur Uluwatu, ένας από τους 6 βασικούς ναούς που θεωρούνται πνευματικοί πυλώνες του Μπαλί. Από τον ναό που βρίσκεται σε υψόμετρο 70 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, δείτε το ηλιοβασίλεμα με άμεση θέα στα κύματα του Ινδικού Ωκεανού. Επιπλέον, παρακολουθείστε τις καθημερινές χορευτικές παραστάσεις Kecak που πραγματοποιούνται σε ένα αμφιθέατρο κοντά στο ναό.

Κάποιες από τις πιο όμορφες παραλίες της Ασίας είναι και η παραλία Seminyak, η Double Six Beach, η Echo Beach και η Berawa . Ξεκουραστείτε, κολυμπήστε, κάντε ηλιοθεραπεία ενώ αν θέλετε να κάνετε surfing, υπάρχει αυτή η δυνατότητα σε πολλές παραλίες.

Οι λάτρεις της σοκολάτας δεν πρέπει να παραλείψουν την επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας Primo Bali. Το εργοστάσιο παράγει καθαρή, υψηλής ποιότητας, χειροποίητη σοκολάτα από κακάο σε τοπικό επίπεδο.

Όσοι από εσάς θέλετε να μάθετε τα μυστικά της μπαλινέζικης μαγειρικής, το ” The Amala” είναι μια εξαιρετική επιλογή. Οι σέφ θα μοιραστούν μαζί σας το πάθος τους για τη μαγειρική αλλά και τα μυστικά της κουζίνας του νησιού. Σε αντίθεση με άλλες μαθήματα, εδώ απλά βάζετε τη ποδιά σας και πηγαίνετε στο μάθημα.

Ιδανικό μέρος για όσους λατρεύουν τις φωτογραφίες είναι η Dream Museum Zone. Πρόκειται για μια γκαλερί τέχνης που περιέχει μια πλούσια συλλογή έργων τέχνης, τα οποία χρησιμεύουν ως διαδραστικό σκηνικό για φωτογραφίες.

Πουκέτ- Ταϊλάνδη
Άλλος ένας ενδιαφέρων προορισμός της Ασίας είναι το Πουκέτ, που προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από εντυπωσιακά αξιοθέατα. Θαυμάστε τις γαλάζιες λιμνοθάλασσες, τα ροζ ηλιοβασιλέματα αλλά και τους μοναχούς με τα πορτοκαλί ράσα. Η βόρεια πλευρά του Πουκέτ ενδείκνυται πιο πολύ για ηρεμία και χαλάρωση, ενώ στη νότια είναι οι πιο διάσημες και πανέμορφες παραλίες του. Το “μαργαριτάρι της Ασίας”, είναι το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ταϊλάνδης με τη συνταγή ενός επίγειου παραδείσου.

Μπορείτε να κάνετε σαφάρι με ελέφαντες, κρουαζιέρες, ράψτε ρούχα σε μόνο μια μέρα και ψωνίστε μετάξι και κοσμήματα. Οι καταδύσεις, το σνόρκελινγκ, το γουιντσέρφινγκ και η ιστιοπλοΐα είναι κάποιες από τις διαθέσιμες δραστηριότητες της περιοχής. Το τροπικό κλίμα και οι παραλίες της Ταϊλάνδης δημιουργούν το κατάλληλο τοπίο για πολλού είδους αθλήματα και κυρίως του γκολφ και της ορεινής ποδηλασίας. Αν σας αρέσει το μασάζ ή η αρωματοθεραπεία, τότε το Πουκέτ είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς.

Αξίζει επίσης να επισκεφτείς το ναό Wat Phra Kaeo που θα βρεις το ιερότερο άγαλμα σε όλη την Ταϊλάνδη, τον Σμαραγδένιο Βούδα. Στην αγορά Chatuchak θα βρεις υπέροχα διακοσμητικά, πίνακες, κοσμήματα και τρόφιμα σε χαμηλές τιμές. Θα ήταν αδιανόητο να φύγεις από το νησί χωρίς να επισκεφτείς τις τροπικές του παραλίες. Οι παραλίες είναι πολλές και πανέμορφες είτε πας για κολύμπι είτε για καταδύσεις. Όσο για φαγητό, τα διεθνώς γνωστά πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας είναι ο Tom Yam Kung ή το Phat Thai που θα έπρεπε να δοκιμάσεις, ενώ υπάρχουν πολλά ακόμη που σίγουρα θα σου αρέσουν.


Τόκιο- Ιαπωνία
Στο Τόκιο η παράδοση συμβαδίζει με την κουλτούρα. Είναι απο τα ελάχιστα μέρη στον κόσμο που τη μέρα μπορείς να εξερευνάς αρχαίους ναούς ενώ το βράδυ να πηγαίνεις σε μπαρ με καραόκε μουσική. Αν μπορέσεις και ξυπνήσεις πολύ πρωί, πήγαινε στη «δημοπρασία ψαριών» στην αγορά Τογιόσου και στη συνέχεια μπορείς να επισκεφτείς το εθνικό μουσείο του Τόκιο, το εθνικό μουσείο δυτικής τέχνης Rory Hyde ή το εθνικό μουσείο αναδυόμενης επιστήμης και καινοτομίας (Nippon Kagaku Mirai-kan).

Το Τόκιο φιλοξενεί μια σειρά από εξαιρετικά θέατρα. Το θέατρο Kabuki-za είναι το πιο γνωστό για τις παραδοσιακές παραστάσεις Kabuki. Οι παραστάσεις μπορούν να διαρκέσουν για ώρες και οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν όσες παραστάσεις αντέχουν. Το Tokyo Skytree είναι από τα μέρη που δεν θα πρέπει να χάσετε. Πρόκειται για ένα πύργο επικοινωνίας και παρατήρησης ύψους 634 μέτρων, που τα δάπεδα του είναι γυάλινα. Θα τολμούσατε να περπατήσετε; Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε σούσι, νούντλς, ουντόν και γλυκά όπως το γουαγκάσι.

Γκόα- Ινδία
Στη Γκόα, οι αντιθέσεις του παραδοσιακού και του σύγχρονου κόσμου κυριαρχούν και κλέβουν τις εντυπώσεις προσφέροντας ταυτόχρονα ένα πλήθος από ιερές τοποθεσίες, πνευματικές αναζητήσεις, καταπράσινα εθνικά πάρκα και συναρπαστικά καταφύγια άγριας ζωής. Αν και η Ινδία δεν φημίζεται για τις παραλίες της, οι παραλίες της Γκόα, όπως η Agonda Beach, η Mobor Beach και η Varca Beach είναι ιδανικές για χαλάρωση.

Το Ταζ Μαχάλ είναι το πιο αναγνωρίσιμο κτίριο της Ινδίας, και η πιο διάσημη μαρτυρία του κόσμου για τη δύναμη της αγάπης. Η ιερή πόλη του Βαρανάσι έχει από καιρό συνδεθεί με τον ισχυρό ποταμό Γάγγη, ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά σύμβολα της πίστης. Το Amritsar είναι το πιο σημαντικό κέντρο της ιστορίας και του πολιτισμού της Σιχ. Το κύριο αξιοθέατο είναι ο Harmandir Sahib και αναφέρεται συχνά ως ο Χρυσός Ναός για την χρυσή του διακόσμηση.

Θαυμάστε τους καταρράκτες της Γκόα (Netravali Waterfall, Kuskem Waterfall), περιπλανηθείτε στις όμορφες φάρμες της περιοχής (Tropical Spice Plantatio, Dudhsagar Plantation) αλλά και πολλά εξειδικευμένα μουσεία της (Houses of Goa Museum, Goa – Chitra). Ιδανικά, επισκεφτείτε τη πόλη κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και νιώστε το μοναδικό πάντρεμα ανατολής και δύσης.

Πεκίνο- Κίνα
Ένας προορισμός στην Ασία που δεν θα έπρεπε να λείπει από τη λίστα σου είναι η πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας σε πληθυσμό μετά τη Σανγκάη και έχει περίπου 14.500.000 κατοίκους. Το ταξίδι αυτό θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα ψυχογράφημα, μια γνωριμία με τον εαυτό μας. Πίσω από το νέφος και την κίνηση στους δρόμους, το Πεκίνο έχει να σου προσφέρει όχι μόνο άπειρες θεματικές εμπειρίες, όπως το Σινικό Τείχος στο Μασιάνου που είναι ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, αλλά και γευστικές, όπως τη διάσημη πάπια Πεκίνου και το παραδοσιακό τσάι και το παραδοσιακό ποτό Baijiu.

Αν διαθέτεις μόνο λίγες μέρες, για να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, επισκέψου το Θερινό παλάτι, την Απαγορευμένη πόλη, το μουσείο των Ανακτόρων ή τον ναό του ουρανού στο πάρκο Tiantan. Αν έχεις χρόνο, πήγαινε στο Μαυσωλείο του προέδρου Μάο και την Πλατεία Τιενανμέ. Τα μέρη για να κάνετε τα ψώνια σας είναι πολλά. Ξεκινήστε με την Αγορά της Σκόνης, την οδό Wangfujing, από όπου περνάει μισό εκατομμύριο άνθρωποι την ημέρα, και συνεχίστε στην Qianmen και την Panjiayuan που είναι η μεγαλύτερη αγορά στην Ασία.

Δοκιμάστε το κινέζικο μασάζ και συγκεκριμένα το «τυφλό μασάζ» από τυφλούς θεραπευτές, οι οποίοι πιστεύεται ότι έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία και ικανότητα στην αφή. Βέβαια, μη περιμένετε πολυτέλειες μια και απευθύνεται κυρίως σε ντόπιους και οι τιμές είναι ακόμη πολύ χαμηλές.

Ανόι– Βιετνάμ
Το Ανόι είναι η πρωτεύουσα του Βιετνάμ και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Μπήκε στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη ως νέος προορισμός στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το Ανόι άλλαξε πολλά ονόματα (όπως Θανγκ Λονγκ ή όρθιος δράκος), όμως όπως μαρτυρούν τα αξιοθέατα του, δεν ξέχασε την ιστορία του.

Για πολλούς επισκέπτες το στολίδι της πόλης είναι η παλιά πόλη του Ανόι. Αυτή η συνοικία είναι ο εμπορικός παλμός της πόλης και έχει ιστορία πάνω από 1.000 χρόνια. Το πιο γνωστό αξιοθέατο είναι η λίμνη Hoan Kiem. Βρίσκεται στο νότιο άκρο της παλιάς πόλης και το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της είναι το μικρό νησί που κρατά τον ναό Ngoc Son όπως και ένα ακόμη νησάκι που κρατά τον πλούσιο πύργο χελώνας. Αξίζει να επισκεφτείτε τον ναό της Λογοτεχνίας, το Μαυσωλείο του Χο Τσι Μιν, το μουσείο Εθνολογίας και το μουσείο Φυλακών Hoa Lo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Trip24 Png

@2023, Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?