Ταξίδι με παιδιά: 5 πράγματα που θα σε σώσουν

Η στιγμή των οικογενειακών διακοπών έφτασε και το ταξίδι μερικών ωρών με το αυτοκίνητο πρέπει να είναι ευχάριστο για τα παιδιά, αν θέλεις βασικά να είναι ευχάριστο και για σένα

Αναλόγως την ηλικία των παιδιών που θα σε συνοδεύσουν στο ταξίδι για τις οικογενειακές διακοπές, οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές, όμως όταν μιλάμε για μικρές ηλικίες υπάρχουν κάποιες σταθερές που δεν μπορείς να τις αφήσεις στην τύχη. Μπορείς δηλαδή, αλλά μετά θα έχεις εσύ πρόβλημα γιατί την ερώτηση “πότε φτάνουμε” πόσο νομίζεις οτι μπορεί να την αντέξει ένας άνθρωπος;

Παιδικό κάθισμα
Πρώτα από όλα η ασφάλεια. Στο ταξίδι των διακοπών δεν χωρανε παρασπονδίες. Μπορεί να υπάρχει θέμα χώρου ή άνεσης, αλλά το παιδικό κάθισμα είναι το κυριότερο και πρέπει να είναι το σωστό. Δηλαδή αυτό που πρέπει για το βάρος και το ύψος του παιδιού, ώστε να χωρά μέσα σε αυτό και να μην ταλαιπωρείται.

Ταξίδι με παιδιά στο αυτοκίνητο
Το παιδικό κάθισμα εξάλλου δεν είναι κάτι που αφορά μόνο το ταξίδι, οπότε θεωρείται δεδομένο πως κάθε μετακίνηση του παιδιού με το αυτοκίνητο γίνεται σε ειδικό κάθισμα και για την ηλικία του και για το βάρος του.

Παιδική ασφάλεια στις πίσω πόρτες
Το πρώτο κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής που αφορά την μετακίνηση παιδιών με το αυτοκίνητο είναι οι παιδικές ασφάλειες στις πίσω πόρτες. Είναι ένας διακόπτης που βλέπεις όταν είναι ανοιχτές. Πάτα τον, μη φοβάσαι δεν θα χαλάσει τίποτα.

Συνήθως έχει δύο θέσεις. Πάνω ή κάτω, αριστερά ή δεξιά. Αυτή που θέλεις εσύ είναι εκείνη που δεν επιτρέπει στα παιδιά να ανοίγουν τις πόρτες από μέσα. Μπορείς να τις ανοίξεις εσύ, μόνο από έξω και μόνο αφού έχεις σιγουρευτεί πως έχει σταματήσει το όχημα και δεν έρχεται κάποιο άλλο δίπλα.

Θα σε εκνευρίσει όταν θα χρειαστεί να μεταφέρεις κάποιον μεγάλο και θα πρέπει να κατέβεις να του ανοίξεις την πόρτα σαν να είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά το προτιμάς αυτό από το να ανοίξει ο μικρούλης σου την πόρτα στην Εθνική Οδό με 100 km/h.

Ηλιοπροστασία στα πίσω παράθυρα
Αν έχεις δει μπλουζάκια και πετσέτες πιασμένα στα πίσω παράθυρα του αυτοκινήτου, ξέρεις αυτομάτως πως κάποιος δεν φρόντισε να πάρει δύο ηλιοπροστασίες για τα παράθυρα των παιδιών στο πίσω κάθισμα. Η σφηνωμένη πετσέτα είναι μια κάποια λύση, αλλά αν ανοίξεις το παράθυρο για να ανανεωθεί ο αέρας, που είναι κάτι που οφείλεις να κάνεις σε ένα ταξίδι, θα την πάρει ο καυτός αέρας του καλοκαιριού.

Οι ηλιοπροστασίες ούτε ακριβές είναι για να εκτινάξουν τον προϋπολογισμό των διακοπών, ούτε κάτι που καταλαμβάνει ιδιαίτερο χώρο όταν δεν τις χρειάζεσαι, κατά την απογευματινή βόλτα. Μην τις υποτιμάς λοιπόν.

Συχνές στάσεις
Στα νεότερα αυτοκίνητα υπάρχουν ενδείξεις και ειδοποιήσεις που σε ενημερώνουν, συνήθως ανά δύο ώρες, πως έφτασε η στιγμή να ξεκουραστείς. Στα παλιότερα αυτοκίνητα δεν υπάρχουν ενδείξεις αλλά αν έχεις παιδιά, υπάρχουν ειδοποιήσεις, ξέρεις εσύ. Συμβουλευτικά σου λέμε πως είναι καλύτερο να τα προλαβαίνεις εσύ, πρίν αρχίσουν να αδημονούν για τσίσα και εκτραχυνθεί η κατάσταση με πολλαπλούς κινδύνους. Οπότε αν δεις κάποιο σημείο στάσης στο εθνικό οδικό δίκτυο μην το αφήσεις για το επόμενο. Ένα ξεμούδιασμα πάντα χρειάζεται.

Το δίλημμα στην προκειμένη περίπτωση είναι αν θα σταματήσεις σε ΣΕΑ με καταστήματα ή σε κάποιο απλό πάρκινγκ. Το θετικό στην ΣΕΑ είναι πως υπάρχουν διάφοροι τρόποι απασχόλησης, οι οποίοι όμως θα κοστίσουν και υπάρχει πιθανότητα να κοστίσουν και πολύ μάλιστα. Το αρνητικό ωστόσο στο απλό πάρκινγκ είναι πως θα σε φάει η ζέστη.

Απασχόληση των παιδιών
Και φτάνουμε στο σπουδαιότερο όλων. Την απασχόληση των παιδιών μέσα στο αυτοκίνητο. Δεν υπάρχουν συνταγές επιτυχίας για αυτή την κατηγορία. Μπορείς να συζητήσεις. Πιάνει σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, καθώς και τα παιδιά αισθάνονται πως αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον που έχουν να κάνουν μακριά από τηλεοράσεις, υπολογιστές, τάμπλετς και κινητά τηλέφωνα.

Αυτά καλό είναι να τα αποφύγεις γιατί στο αυτοκίνητο συνήθως ζαλίζουν και το ίδιο ισχύει και με τα βιβλία ή οτιδήποτε άλλο διατηρεί το βλέμμα των παιδιών μακριά από τον ανοιχτό ορίζοντα. Τα κακά νέα είναι πως η διασκέδαση στο αυτοκίνητο χρειάζεται την ευρηματικότητα και την συμμετοχή των μεγάλων, τα καλά είναι πως μπορείς να τραγουδάτε μαζί με τα παιδιά ή να τους λέτε ιστορίες. Προσοχή να μην είστε πολύ διδακτικοί γιατί μετά θα είναι σαν να έχετε εσείς κάποιον να σας μιλάει για τη δουλειά σας. Να επιλέξεις ευχάριστα πράγματα προς συζήτηση.

Όπως για παράδειγμα τι θα κάνουμε τα χρήματα που θα πιάσουμε στο τζακ ποτ του Τζόκερ. Πιάνει πάντα, ιδίως την πρώτη φορά. Φρόντισε μόνο να είναι πολλά τα εκατομμύρια, γιατί αποκαλύπτονται έτσι και ανεξερεύνητες πτυχές των χαρακτήρων του καθενός.

Καλό ταξίδι και προσοχή!

topgeargreece.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Trip24 Png

@2023, Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?