Στην ορεινή Ναυπακτία για off road και άλλες extreme στιγμές

Πεζοπορία ανάμεσα σε έλατα και καστανιές, off road διαδρομές και πολλές άλλες δραστηριότητες που περιμένουν όσους ταξιδεύουν με το πάθος της εξερεύνησης.

H διαμονή στην Ορεινή Ναυπακτία κατά τους χειμερινούς μήνες είναι απλά μαγική και συνδυάζοντάς την με extreme στιγμές μέσα από off road διαδρομές απλά θα την απογειώσετε.

Off road εξερευνήσεις στην Ορεινή Ναυπακτία
Η ορεινή Ναυπακτία διαθέτει πλήθος χωμάτινων διαδρομών. Η Άνω Χώρα και τα γύρω χωριά είναι προικισμένα με ωραίους χωματόδρομους που διασχίζουν τα δάση της. Αυτή την εποχή το τοπίο είναι σαγηνευτικό καθώς το δάσος έχει ένα υπέροχο χρυσοκίτρινο και πορτοκαλί χρώμα.

Οι καλύτερες off road διαδρομές για 4Χ4 ή μηχανή

Μερικές ενδεικτικές διαδρομές: Πόδος – Τσακαλάκι, Πόδος – Τσακαλάκι – Αϊ Γιάννης, Ελατού – Ασπριά – Τερψιθέα – Ελατού, Ελατού – Παλαιόπυργος κ.α.

Μποτάκια, μπατόν και έτοιμοι για τα μονοπάτια της Ορεινής Ναυπακτίας!
Ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη αίσθηση του ορεινού όγκου της Ναυπακτίας είναι να έρθετε σε άμεση επαφή μαζί του, μέσα από τα πεζοπορικά μονοπάτια της περιοχής. Αναβάσεις στις βουνοκορφές Τσακαλάκι, Τσεκούρα, Αρδίνη θα αποζημιώσουν τους τολμηρούς με απεριόριστη θέα που εκτείνεται μέχρι και τον Κορινθιακό κόλπο.

Εκδρομή στην Αράχωβα: Τα κοντινά μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε

rafting_diakopes
Unsplash

Rafting στον Εύηνο Ποταμό
H κατάβαση ποταμού με φουσκωτή βάρκα είναι μία πολύ διασκεδαστική και αξιομνημόνευτη εμπειρία. Αναμφίβολα o Εύηνος Ποταμός αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό για rafting και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες καθώς απέχει μόλις 2.5 ώρες από το κέντρο της Αθήνας.

Ο ποταμός Εύηνος, θεωρητικά ένα μέτριας δυσκολίας ποτάμι 2-3ης βαθμίδος (της κλίμακας 1-5), ενδείκνυται για μια απολαυστική ασφαλή κατάβαση υπό την επίβλεψη έμπειρων οδηγών με φουσκωτές βάρκες ή ατομικά Καγιάκ. Η διαδρομή ξεκινάει από τη γέφυρα του Πόρου και καταλήγει στο Διεθνές Προπονητικό Κέντρο Canoe – Kayak, λίγο πριν τη γέφυρα του Μπανιά.

ΠΗΓΗ : https://www.diakopes.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Trip24 Png

@2023, Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?