Ποιο μήνας είναι ο κατάλληλος για ένα ταξίδι; – Το Tripadvisor σάς δίνει την απάντηση

Πότε επιλέγουν να ταξιδέψουν οι περισσότεροι και ποιοι είναι οι 10 κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί;

Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν και η σκέψη ολονών μας βρίσκεται στον προορισμό που θα βρεθούμε απολαμβάνοντας ελάχιστες ημέρες ελευθερίας και ξεγνοιασιάς.

Φυσικά μέσα στον προγραμματισμό των διακοπών, βρίσκεται και το ζήτημα επιλογής της κατάλληλης ημερομηνίας ώστε και να βρούμε τα φθηνότερα εισιτήρια αλλά και τον λιγότερο δυνατό κόσμο στον εκάστοτε προορισμό.

Το Tripadvisor έρχεται να δώσει τη λύση στους παραπάνω προβληματισμούς παρουσιάζοντας τον τελευταίο εποχιακό ταξιδιωτικό δείκτη, ο οποίος μας παρέχει μία εικόνα για τα παγκόσμια ταξιδιωτικά μοτίβα και το πώς διαμορφώνεται η ζήτηση κατά τους επόμενους τρεις μήνες.

Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος
Με το καλοκαίρι να πλησιάζει στο βόρειο ημισφαίριο, οι επόμενοι τρεις μήνες φαίνεται να είναι μια εξαιρετικά σημαντική περίοδος για τα παγκόσμια ταξίδια, με πάνω από τα 3/4 των ερωτηθέντων (78%) να προγραμματίζουν ταξίδια αναψυχής μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ταξιδιωτών (95%) σχεδιάζει να ταξιδέψει δαπανώντας το ίδιο ποσό (42%) ή περισσότερο (53%) σε σύγκριση με πέρυσι. Από τις αγορές που συμμετείχαν στην έρευνα, η Σιγκαπούρη έχει την πιο ενεργή ταξιδιωτική κοινότητα, με το 84% να προγραμματίζει το ταξίδι του μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, ενώ μόλις τα 2/3 των Ιαπώνων ταξιδιωτών θα κάνουν ταξίδια αναψυχής κατά την ίδια περίοδο.

Η καλύτερη ημερομηνία για ταξίδι – Οι 10 κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί
Οι ημερομηνίες αναζήτησης για την έρευνα ήταν μεταξύ 10 Ιανουαρίου και 10 Απριλίου 2023 και ημερομηνίες ταξιδιού μεταξύ 29 Μαΐου και 31 Αυγούστου 2023. Οι 10 κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί παγκοσμίως, στις ανωτέρω ημερομηνίες, είναι το Παρίσι, το Λονδίνο, η Ρώμη, το Κανκούν, η Βαρκελώνη, η Πούντα Κάνα, η Αττάλεια, το Άμστερνταμ, η Νέα Υόρκη και το Ορλάντο.

Ειδικότερα, για τους Αμερικανούς, οι 3 κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί είναι το Κανκούν στο Μεξικό, το Παρίσι στη Γαλλία και η Πούντα Κάνα στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Για τους Βρετανούς, οι 3 κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί είναι το Μπενιντόρμ στην Ισπανία, η Αττάλεια στην Τουρκία και το Παρίσι στη Γαλλία.

Για τους Αυστραλούς, οι 3 κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί είναι το Λονδίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Σιγκαπούρη και το Παρίσι, για τους Ιάπωνες η Χονολουλού στις ΗΠΑ, η Σεούλ στη Νότιο Κορέα και το Παρίσι στη Γαλλία, ενώ για τους ταξιδιώτες της Σιγκαπούρης, οι 3 κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες, είναι η Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ στη Κίνα και η Σεούλ στη Νότιο Κορέα.

30ή Ιουνίου
Να σημειωθεί ότι για τους περισσότερους ταξιδιώτες, η καλύτερη ημερομηνία ταξιδιού είναι η 30ή Ιουνίου.

Βέβαια, όταν εξετάζονται οι κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί για τους επόμενους τρεις μήνες, οι τιμές των ξενοδοχείων είναι χαμηλότερες την εβδομάδα 19-25 Ιουνίου, ενώ 28 Αυγούστου-3 Σεπτεμβρίου είναι η πιο οικονομική εβδομάδα για να επισκεφτεί κάποιος μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα.

ΠΗΓΗ : https://www.in.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Trip24 Png

@2023, Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?