Ποιες ελληνικές παραλίες κερδίζουν τις εντυπώσεις στο εξωτερικό;

Σύμφωνα με το European Best Destinations, αλλά και με την ισπανική έκδοση του National Geographic, οι παραλίες της Ελλάδας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων.
Από την Πορτογαλία και την Ισπανία, μέχρι την Ιταλία και την Ελλάδα, το European Best Destinations, η επίσημη ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη ξεχώρισε τις ομορφότερες παραλίες, με πολλές ελληνικές ανάμεσά τους. Από άγριας ομορφιάς, «κρυφούς» κολπίσκους μέχρι δημοφιλείς χρυσαφένιες αμμουδιές και από παραλίες για ρομαντικές αποδράσεις, οικογενειακές εξορμήσεις ή μοναχικούς ταξιδιώτες, οι επιλογές του European Best Destinations έχουν κάτι για όλους.

Η ομορφότερη παραλία που κατακτά την κορυφή της λίστας είναι η Torrente de Pareis στη Μαγιόρκα της Ισπανίας με τα υπέροχα τιρκουάζ νερά της, στη συνέχεια, όμως, συναντάμε και δύο ελληνικές παραλίες.

Η Συκιά της Μήλου

Στο top 15 των ευρωπαϊκών παραλιών, λοιπόν, ψηφίστηκε η Συκιά στη Μήλο (11η θέση). Η Μήλος, μέσω της Συκιάς, ήταν μαζί με το Κριαρίτσι στη Σιθωνία Χαλκιδικής (12η θέση) οι μόνες ελληνικές διακρίσεις που ψηφίστηκαν από χιλιάδες ταξιδιώτες. Ωστόσο, ακόμα και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης εκθειάζουν τις παραλίες της Μήλου, όπως το TravelDudes που σε άρθρο του αναφέρεται εκτενώς στις παραλίες Σαρακίνικο, Παπαφράγκας, Κλέφτικο, Τσιγκράδο, Φυροπόταμος, Φυριπλάκα, Αλογόμαντρα και Λαγκάδα καθώς και στα ψαροχώρια του νησιού (Πλάκα, Κλίμα, Μανδράκια, Άγιος Κωνσταντίνος, Αδάμαντας). Το συγκεκριμένο Μέσο από το 2004 παρέχει συμβουλές και εμπειρίες ταξιδιωτών βασιζόμενες στις προσωπικές τους εμπερίες.

Η τιρκουάζ Ελαφόνησος

Παράλληλα, η ισπανική έκδοση του National Geographic τοποθετεί το Ναυάγιο της Ζακύνθου στη 2η θέση, το Σαρακήνικο της Μήλου στην 8η θέση, το Ελαφονήσι της Κρήτης στην 19η θέση και την Ελαφόνησο Λακωνίας στην 22η θέση με τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη.

clickatlife.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Trip24 Png

@2023, Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?