Οι πιο επικίνδυνες και οι πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο για ταξίδια το 2024

αρχείο λήψης 2023 12 21t125327.257

Με τους πόλεμους Ισραήλ – Χαμάς και Ουκρανία – Ρωσία να μαίνονται πολλές χωρίς ανακοινώνουν οδηγίες σε πολίτες τους που θέλουν να ταξιδέψουν. Τις χώρες που ενέχουν το μέγιστο κίνδυνο για τους ταξιδιώτες το 2024, αλλά και αυτές που είναι οι ασφαλέστερες, ανέδειξε σε έρευνά του το International SOS.

Η εταιρεία αξιολόγησης κινδύνων, στον Χάρτη Κινδύνων 2024, κατέταξε τις χώρες αυτές με βάση διάφορα κριτήρια, όπως η ασφάλεια, οι ιατρικοί κίνδυνοι, καθώς και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Κίνδυνοι ασφαλείας
Τα αφρικανικά έθνη Λιβύη και Νότιο Σουδάν έχουν αναδειχθεί ως μέρη με «ακραίους» κινδύνους ασφαλείας, οι οποίοι συνδέονται με χώρες με «ελάχιστο ή ανύπαρκτο κυβερνητικό έλεγχο και νόμο και τάξη»και ελάχιστα λειτουργικές κυβερνητικές και μεταφορικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία SOS.

Οι χώρες με «υψηλούς» κινδύνους ασφαλείας υποφέρουν από διαδηλώσεις που είναι συχνά βίαιες και θα μπορούσαν να έχουν ως στόχο αλλοδαπούς. Η Βενεζουέλα, το Πακιστάν και η Μιανμάρ εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.

Αντιθέτως, οι σκανδιναβικές χώρες είναι από τις πιο ασφαλείς από άποψη ασφάλειας. Η μέτρηση αξιολογεί τις απειλές που προέρχονται από την πολιτική βία και την κοινωνική αναταραχή, παράλληλα με την επικράτηση της βίας και των μικροεγκλημάτων.

Η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Δανία και η Γροιλανδία έχουν ταξινομηθεί ως χώρες με “ασήμαντους” κινδύνους για την ασφάλεια.Η Ελβετία και η Σλοβενία συγκαταλέγονται επίσης μεταξύ των χωρών με τους μικρότερους κινδύνους ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης: Ανάρπαστη η Ευρώπη τις γιορτές – Η δίψα για ταξίδια και οι προειδοποιήσεις για την ασφάλεια
Ιατρικοί κίνδυνοι
Στις χώρες με «πολύ υψηλούς» ιατρικούς κινδύνους, οι οποίοι αξιολογούνται με βάση τον επιπολασμό μολυσματικών ασθενειών όπως το Covid και το επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, περιλαμβάνονται το Αφγανιστάν και η Βόρεια Κορέα, καθώς και πολλά αφρικανικά κράτη, όπως το Σουδάν και η Λιβύη. Τα έθνη με τους λιγότερους ιατρικούς κινδύνους περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη.

Η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για τους ανθρώπους – με το 60% των ταξιδιωτών να δηλώνουν ότι το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν ένα επείγον ιατρικό περιστατικό κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού αποτελεί πρωταρχικό κίνητρο για την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Οι πάροχοι πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης συνήθως δεν καλύπτουν το κόστος των τραυματισμών ή των ασθενειών που υφίστανται στο εξωτερικό, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά έξοδα εκτός τσέπης, δήλωσε ο James Clark στο CNBC, ειδικός περιεχομένου στην ασφαλιστική εταιρεία Squaremouth.

Η International SOS κατέταξε επίσης τις χώρες με βάση την κλιματική αλλαγή και το πώς αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανθρωπιστικές κρίσεις και καταστροφές. Αν και για τους ταξιδιώτες αυτό μπορεί να μην αποτελεί ακόμη θέμα άμεσης ανησυχίας. «Βλέπουμε ότι αυτοί οι κίνδυνοι γίνονται όλο και πιο αλληλοεξαρτώμενοι. Για παράδειγμα, η επιδείνωση των κλιματικών συνθηκών μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των ιατρικών κινδύνων, ιδίως στην ανάπτυξη νέων ασθενειών ή στην αύξηση της συχνότητας των ήδη υπαρχουσών ασθενειών», δήλωσε στο CNBC Travel η Noriko Takasaki, διευθύντρια ασφαλείας της International SOS.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Trip24 Png

@2023, Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?