Μεγάλη Βρετανία: Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στα αεροδρόμια- Παραμένουν οι καθυστερήσεις

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν

Την ακύρωση, αναβολή ή καθυστέρηση εκατοντάδων πτήσεων προκάλεσε τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας της Βρετανίας (NATS) τη Δευτέρα.

Επί ώρες, οι πτήσεις όχι μόνο από και προς τη Βρετανία, αλλά και αυτές που θα χρησιμοποιούσαν τον εναέριο χώρο της χώρας είχαν μπλοκαριστεί, με αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες να εγκλωβιστούν στα αεροδρόμια.

Η NATS αναγκάστηκε να περιορίσει τη ροή των αεροσκαφών, αφού το πρόβλημα επηρέασε την ικανότητα του συστήματος να επεξεργάζεται αυτόματα σχέδια πτήσεων.

Το πρόβλημα λύθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, ωστόσο θα χρειαστούν ώρες για την πλήρη αποκατάσταση της εναέριας κυκλοφορίας

«Εντοπίσαμε και διορθώσαμε το τεχνικό ζήτημα που επηρέασε το σύστημα προγραμματισμού πτήσεων σήμερα το πρωί. Τώρα συνεργαζόμαστε στενά με αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια για να διαχειριστούμε τις πτήσεις που επηρεάζονται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά» ανέφερε η NATS σε ανακοίνωση.

«Οι μηχανικοί μας θα παρακολουθούν προσεκτικά την απόδοση του συστήματος καθώς επιστρέφουμε στην κανονική λειτουργία» συμπλήρωσε.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Μαρκ Χάρπερ είπε ότι συνεργάζεται με τη NATS για να βοηθήσει να γίνει διαχείριση στις επηρεαζόμενες πτήσεις και να παρασχεθεί υποστήριξη στους επιβάτες.

Εκπρόσωπος του Χίθροου του Λονδίνου, του πιο πολυσύχναστου κόμβου στη δυτική Ευρώπη, είπε ότι τα δρομολόγια θα παραμείνουν σημαντικά αλλαγμένα για το υπόλοιπο της ημέρας.

«Ζητάμε από τους επιβάτες να έρχονται στο αεροδρόμιο μόνο εάν η πτήση τους επιβεβαιωθεί. Οι ομάδες σε όλο το Χίθροου εργάζονται όσο πιο σκληρά μπορούν για να ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα και να βοηθήσουν όσους έχουν επηρεαστεί τα ταξίδια τους”, είπε ο εκπρόσωπος του Χίθροου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Trip24 Png

@2023, Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?