Κρήτη: “Το κόσμημα της Μεσογείου” στους 25 πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο

αρχείο λήψης 2024 01 15t115809.861

Η Κρήτη ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, λαμβάνοντας την ένατη θέση στους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο για το 2024, ενώ ως νησί έρχεται δεύτερο στη λίστα μετά το Μπαλί, στα βραβεία Tripadvisor Travelers’ Choice Awards.

Νικητής στέφθηκε το Ντουμπάι, ο πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο για τρίτη συνεχή χρονιά για τους καλύτερους προορισμούς του κόσμου.

Όπως τόνισε ο κ. Κυριάκος Κώτσογλου, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κρήτης, “η καλύτερη αγορά είναι εκείνη η οποία αντιλαμβάνεται τον πλούτο του προορισμού σου”, προσθέτοντας ότι Ολλανδοί, Γερμανοί και Πολωνοί λατρεύουν την Κρήτη, όπως αποδεικνύεται από τις αφίξεις στο νησί, ενώ το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του τόπου έχει ξεπεράσει τα όρια της Ευρώπης και έχει επεκταθεί ήδη στην Ασία και την Αμερική.

Η Κρήτη που βρέθηκε στην 9η θέση των τοπ προορισμών του κόσμου και χαρακτηρίζεται ως “το κόσμημα της Μεσογείου”, είναι πλούσια σε αρχαιολογική και μυθολογική ιστορία, η οποία αντανακλάται στα αρχαία ερείπια και τα πολιτιστικά αξιοθέατά της. Το παλιό ενετικό λιμάνι της πόλης των Χανίων ή τα φρούρια και τα μοναστήρια του Ρεθύμνου, αποπνέουν μία ιδιαίτερη γοητεία. Τα φοβερά μινωικά ερείπια των Μαλίων χρονολογούνται από το 1.900 π.Χ. και το μαγευτικό όρος Ίδη λέγεται ότι φιλοξενεί τη σπηλιά όπου γεννήθηκε ο Δίας.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Ζοπουνίδη, ιδρυτή και επικεφαλής Έρευνας Παρατηρητηρίου Αεροπορικού Κλάδου Κρήτης, ειδικά τα Χανιά έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις πολλών Ευρωπαίων, με τις αφίξεις να αποκαλύπτουν την ταυτότητα των επισκεπτών, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από τη Βρετανία, τη Δανία, τη Γερμανία και τη Νορβηγία.

ΠΗΓΗ: ERT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Trip24 Png

@2023, Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?