Καλοκαιρινές διακοπές!

καλοκαίρι

καρεκλάκια, πετονιές μες στο πανέρι

μες στη βόλτα αυτού του κόσμου που μας ξέρει

καλοκαίρι

πλάι στα μέγαρα, στις τέντες με τ’ αγέρι

καλοκαίρι

με χρυσούς ανεμιστήρες μεταφέρει

την βανίλια με το δίσκο του στο χέρι

την κοψιά μιας προτομής μες στο παρτέρι

καλοκαίρι

μ’ ανοιχτό πουκαμισάκι στα ίδια μέρη…

«Καλοκαίρι», Δ. Σαββόπουλος

Το δροσερό καλοκαίρι αποτελεί πλέον παραδοξότητα, κάτι σαν ανέκδοτο, καθώς αυτό που έχουμε στο μυαλό μας -προφανώς, οι μεγαλύτεροι- είναι η αναπόλησή του ! Εκείνη η μνήμη του καλοκαιριού με τις ελεύθερες παραλίες, την άμμο, τα βότσαλα και το θαύμα μιας δροσερής θάλασσας. Τίποτα από αυτά δεν υπάρχουν πλέον – κυρίως η χαρά του καλοκαιριού που χάθηκε στους αβυσσαλέους βυθούς της πλεονεξίας.

Το δροσερό καλοκαίρι, για τους μεγαλύτερους που πρόλαβαν τις ελεύθερες θάλασσες και παραλίες, αποτελεί μιαν ανάμνηση αποτυπωμένη με την ευαισθησία και αισθαντικότητα της ασπρόμαυρης φωτογραφίας που ξεθωριάζει χρόνο με το χρόνο βουλιάζοντας σε μια ξένη θάλασσα, σκοτεινή κι αφιλόξενη.

Πλέον το μπάνιο έχει συγκεκριμένο τιμοκατάλογο που καθορίζεται από το lifestyle. Καθώς δεν μπορείς να πας να κολυμπήσεις σε οποιαδήποτε παραλία που θα σου κοστίζει η βουτιά κάτω από 200 ευρώ. Δεν γίνεται να εξευτελιστείς και να μην νοικιάσεις μισό στρέμμα ξαπλώστρες, στούντιο με κουρτίνες ν’ ανεμίζουν στο μελτέμι. Να μην έχεις παραδίπλα ένα παράρτημα της Lancaster ή της Estée Lauder να καλλωπιστείς – μην και σε παρεξηγήσει ο ροφός.

Το καλοκαίρι πλέον δεν σημαίνει ανεμελιά, χαρά, διασκέδαση, ξεγνοιασιά, κυρίως δεν σημαίνει ξεκούραση. Κοιτάς τις βαλίτσες ταξιδιωτών που ανεβαίνουν στο πλοίο για να πάνε τρεις τέσσερεις μέρες σε ένα νησί και έχεις την εντύπωση πως μεταφέρουν οικοσκευή ή ότι σαλπάρουν μετανάστες στην Αυστραλία με όλα τα προικιά τους.

Πάνε στη Σαντορίνη, για παράδειγμα, τραβάνε καμιά πεντακοσαριά σέλφι και άλλες τόσες το ειδυλλιακό λιόγερμα ή τρέχουν στην Μύκονο σε κάτι στενά και φωτογραφίζουν διάσημους, τα νύχια τους, τα ποτά τους, τους dj’s , τους …πορτιέρηδες, κι έπειτα ασχολούνται να ανεβάσουν «επικές» αναρτήσεις – ώσπου να επιστρέψουν καταπονημένοι και άφραγκοι, να ανοίξουν επιτέλους το κινητό τους για να μάθουν πού πήγαν και πώς πέρασαν!

Το μπάνιο πλέον θέλει στρατηγικό σχεδιασμό και γεωστρατηγική πολιτική. Πριν από όλα, απαιτεί την εκπόνηση ενός προϋπολογισμού εγκεκριμένου από το Υπουργείο Οικονομικών. Κατόπιν ένα χαμηλότοκο τραπεζικό δάνειο μέσω κάποιας χρηματοδότησης από την ΕΕ. Έπειτα, πριν φορέσεις ένα από τα πολλά επώνυμα μαγιό σου, καλό είναι να έχεις κάνει αποδοχή κληρονομιάς μην και συμβεί καμία στραβή: να υπάρχουν ενέχυρα για όλα τα παραπάνω… Ένα σωστό μπάνιο πρέπει να διαθέτει και σχέδιο μεταφοράς από το Υπουργείο Μεταφορών ώστε να φτάσετε στον προορισμό σας έγκαιρα κι όχι τα Χριστούγεννα… Σε περίπτωση όμως που φτάσετε Χριστούγεννα, καλό είναι να υπάρχει εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο πλάνο. Και τέλος, αν καταφέρετε να φτάσετε στο προορισμό σας πρέπει να έχετε εξασφαλισμένο παρκινγκ καθώς το πιθανότερο είναι να μην βρείτε να παρκάρετε όσο διαρκούν οι διακοπές σας. Στην περίπτωση αυτή μην απελπίζεστε αλλά να το εκλάβετε ως ευκαιρία να κάνετε συνέχεια το γύρο το νησιού απολαμβάνοντας το λιτό κυκλαδίτικο τοπίο με τις διάσπαρτες βίλλες μέχρι να τελειώσουν οι διακοπές σας και να επιστρέψετε σπίτι σας. Καλό είναι επίσης να προνοήσετε πριν επιστρέψετε, να κλείσετε τραπέζι για φαγητό για το επόμενο καλοκαίρι. Τα παιδιά του Ζεβεδαίου πριν πεινάσουν, κλείνουν τραπέζι!

Μπορεί και να τα καταφέρετε.

Όπως και να έχει, ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

ΠΗΓΗ:topontiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Trip24 Png

@2023, Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?