Θεσσαλονίκη: Εγκρίθηκε η αδειοδότηση για την κατασκευή της νέας γέφυρας του Λουδία

αρχείο λήψης 2023 12 20t145732.257

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανάπτυξης και Καινοτομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η αδειοδότηση για την κατασκευή της νέας γέφυρας του Λουδία ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η δημοπράτηση του έργου.

Σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η παλιά γέφυρα του Λουδία είναι μεταλλική και κατασκευάστηκε το 1950 στον οδικό άξονα της παλιάς εθνικής Θεσσαλονίκης – Βέροιας για να ενώσει οδικά τους νομούς Θεσσαλονίκης και Ημαθίας. Πλέον αντιμετωπίζει σοβαρές φθορές και προβλήματα στατικότητας.

Η νέα γέφυρα, για την οποία υπάρχει δέσμευση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, θα εξυπηρετήσει με επάρκεια τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό διερχόμενων οχημάτων από το σημείο, καθώς πολλοί οδηγοί χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη οδική διαδρομή ως εναλλακτική διαδρομή μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας. Παράλληλα αναμένεται να καλύψει πλήρως τις ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων στους Δήμους Χαλκηδόνας και Αλεξάνδρειας, καθώς και των αγροτών των γύρω οικισμών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας κάνει λόγο για δημοπράτηση του έργου εντός του 2024 και προσθέτει: «είναι ένα έργο απολύτως αναγκαίο, που πλέον μπαίνει σε φάση υλοποίησης, ικανοποιώντας καταρχήν τις απαιτήσεις των κατοίκων της περιοχής. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των μελετών, η Επιτροπή Ανάπτυξης και Καινοτομίας κινήθηκε με ταχύτητα και προχώρησε στο πιο κρίσιμο βήμα, άναψε το ‘πράσινο φως’ για την αδειοδότηση κατασκευής της νέας γέφυρας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Trip24 Png

@2023, Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?