ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Στην Σκόπελο θα συναντήσετε την αρμονία των χρωμάτων του ήλιου, της θάλασσας και του ουρανού, την ομορφιά της φύσης, τον πολιτισμό του παρελθόντος που εμπνέει το παρόν και τη χαρά της ζωής και μια φανταστική Σκοπελίτικη κουζίνα!

Η Σκόπέλος έχει πολλές παραλίες με βασικό χαρακτηριστικό τους την μοναδική ποικιλομορφία τους (παραλίες με μεγάλο μήκος, μικροί κόλποι και ορμίσκοι, αμμώδεις ή βοτσαλωτές ακτές, παράκτιες σπηλιές με απόκρημνα βράχια, παράκτιοι υγρότοποι), η καθαρότητά τους και η διαύγεια των νερών, που τις έχουν καταστήσει παγκοσμίως γνωστές και για τον λόγο αυτό εξαιρετικά δημοφιλείς και αγαπημένες.

Οι μοναδικές γεύσεις της Σκοπελίτικης κουζίνας, σας εγγυώνται ευχάριστες γαστρονομικές εκπλήξεις το διάστημα που θα βρίσκεστε εκεί. Θα ανακαλύψετε ότι η κουζίνα του νησιού αποτελείται από μία μεγάλη ποικιλία πιάτων που μπορούν να ικανοποιήσουν πλήρως τις γαστρονομικές αναζητήσεις τόσο των κρεατοφάγων όσο και των χορτοφάγων. Ροφός στιφάδο, κρέας με κυδώνια, καλαμάρια γεμιστά, αστακός με μακαρόνια, σουπιές με χόρτα, γαύρος ξιδάτος, γίδα Σκοπέλου, στριφτές τυρόπιτες, κρεμμυδόπιτες και χορτόπιτες, κοτόπουλο γεμιστό, τζιτζίραφα, κρίταμα (η τροφή των αρχαίων Ελλήνων), γλυκό του κουταλιού δαμάσκηνο (αυγάτο) και αμυγδαλάτο, χαμαλιά, ροζέδες, φρέσκα και ξερά δαμάσκηνα, το περίφημο κατσικίσιο τυρί και το μέλι. Οι ανεπανάληπτες αυτές γεύσεις θα είναι ένα ακόμη κίνητρο για να επισκεφθείτε τη Σκόπελο ξανά.

Γνωστά παραδοσιακά προϊόντα της Σκοπέλου είναι :

ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ : Το παινεμένο τυρί που παράγεται από το γίδινο γάλα στα ντόπια τυροκομεία είναι θαυμάσιο συνοδευτικό για τα περισσότερα φαγητά και τις σαλάτες. Αυτό το τυρί χρησιμοποιείται στην κατασκευή της παραδοσιακής Σκοπελίτικης τυρόπιτας που σερβίρεται σε εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και φούρνους.

ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ : Τα γνωστά σε όλους δαμάσκηνα Σκοπέλου παράγονται ακόμη και σήμερα με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο.

ΜΕΛΙ : Το μέλι Σκοπέλου φημίζεται για την καλή του ποιότητα, το άρωμά του και την εξαιρετική γεύση του σε παγκόσμια κλίμακα. Τη μεγάλη του ποικιλομορφία σε γεύσεις και αρώματα την οφείλει στην πλούσια χλωρίδα του νησιού που απαρτίζεται από πολυάριθμα άγρια φυτά. Θα τα βρείτε σε όλα τα τοπικά σούπερ-μάρκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Trip24 Png

@2023, Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?