Βερολίνο: Επαναφέρει τα μαγνητικά (maglev) τρένα 30 χρόνια μετά την κατάργησή τους

773x435 Cmsv2 F935ceba 291d 5d54 82b4 C4144274f74a 8056330

Οι αρχές της γερμανικής πρωτεύουσας λένε πως πρόκειται για ένα σχέδιο που θα αποδώσει τα μέγιστα στην κίνηση του Βερολίνου

Η κυβέρνηση του κρατιδίου του Βερολίνου στη Γερμανία, σχεδιάζει να δοκιμάσει τρένα με μαγνητική αιώρηση (maglev) για τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων. Αυτός ο τύπος μεταφοράς χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά στην πρωτεύουσα πριν από περισσότερα από 30 χρόνια.

Το πιλοτικό έργο των πέντε χιλιομέτρων αναμένεται να κοστίσει έως και 85 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης. 

Ο Ντίρκ Στέτνερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στο Βερολίνο, δήλωσε ότι  η κατασκευή τρένων maglev θα ήταν σχετικά φθηνή και θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πολύ πιο γρήγορα από μια γραμμή του μετρό. Λόγω της έλλειψης ειδικευμένων εργαζομένων, ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η αμαξοστοιχία θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς οδηγό.

Η ημερομηνία και η ακριβής πορεία μέχρι την υλοποίηση δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας επιχείρησης maglev στο Βερολίνο με την επανένωση της Γερμανίας το 1991, το CDU αγωνίζεται εδώ και χρόνια για την επανεισαγωγή του, με στόχο τη σύνδεση του αεροδρομίου του Βρανδεμβούργου της πρωτεύουσας.

Στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, πολλά έργα ξεκίνησαν στη Γερμανία για συνδέσεις maglev υψηλής ταχύτητας σε μεγάλες διαδρομές, όπως το Βερολίνο-Αμβούργο, αλλά όλα αυτά τα σχέδια ακυρώθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Trip24 Png

@2023, Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?