Αυτά είναι τα πιο αγαπημένα νησιά στον κόσμο

Οι αναγνώστες του Travel & Leisure επισκέφτηκαν και ψήφισαν τα αγαπημένα τους νησιά σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβάνοντας και νησιά της Ελλάδας στην κορυφαία 25άδα.
Κάθε χρόνο, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό media brand Travel+Leisure «αξιοποιεί» τους αναγνώστες του και τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες, προκειμένου να καταλήξει στα καλύτερα του κόσμου, με βάση τις απόψεις τους. Ξενοδοχεία, resort, κρουαζιέρες, σπα, αεροπορικές εταιρίες, προορισμοί, tour operators, υπηρεσίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων και πολλά ακόμη -συμπεριλαμβάνοντας φέτος για πρώτη φορά τρένα και εταιρείες ενοικιάσεως πολυτελών βιλών- αξιολογούνται από το αναγνωστικό κοινό που φτάνει τις 165 χιλιάδες (αύξηση 25% σε σχέση με τα επίπεδα προ πανδημίας). Συνολικά, περισσότερες από 685.000 ψήφοι δόθηκαν σε πάνω από 8.500 ξενοδοχεία, πόλεις κ.ο.κ. και συγκεκριμένα για τα νησιά, τα κριτήρια ήταν τα αξιοθέατα και οι παραλίες, οι δραστηριότητες, τα εστιατόρια και το φαγητό εν γένει, οι άνθρωποι και η φιλοξενία και η σχέση ποιότητας και τιμής.

Τα τρία αγαπημένα νησιά που κατέκτησαν τις κορυφαίες θέσεις ήταν νησιά στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας, οι Μαλδίβες και το Μπαλί της Ινδονησίας.

Με σκορ 96,11, ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος εκτείνεται σε 2253 χιλιόμετρα στη νοτιοδυτική ακτή της Αυστραλίας, βρίσκεται στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συστάδα κοραλλιογενών υφάλων –περίπου 3 χιλιάδων. Εκεί βρίσκονται και περίπου 900 νησιά, τα οποία οι αναγνώστες του Travel&Leisure ψήφισαν ως τα πιο αγαπημένα τους στον κόσμο, λόγω της φυσικής τους ομορφιάς.

Οι εξωτικές Μαλδίβες συγκέντρωσαν σκορ 95,68 κι όχι αδίκως. Απαρτίζονται από 1.192 νησιά, με μόλις 200 εξ αυτών να κατοικούνται, ενώ εκεί βρίσκεται και το 3% των κοραλλιογενών υφάλων του κόσμου. Πολλοί αναγνώστες τις παρομοιάζουν με έναν επίγειο παράδεισο, με τα καθαρά σμαραγδένια νερά και τα πολυτελή bungalows πάνω στο νερό. Η καλύτερη εποχή για να τις επισκεφτείτε είναι την περίοδο χαμηλών βροχοπτώσεων από Νοέμβριο έως Απρίλιο.

Στην 3η θέση, το Μπαλί της Ινδονησίας σημειώνει σκορ 94,4 ως προορισμός που τα έχει όλα: και πολυσύχναστους δρόμους στο Ubud και trendy beach clubs στο Seminyak και ηρεμία στη νότια ακτή. Αποκαλείται συχνά και «Το νησί των θεών», ενώ ξεχωρίζει για τα παγκόσμιας κλάσης resort, τα πολυτελή σπα και τα wellness καταφύγια, ενώ πέρα απ’ όλη τη λάμψη, έχει βαθιές ρίζες στην παράδοση και την πνευματικότητα.

Η Ελλάδα που έχει περισσότερα από 6000 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες (227 κατοικήσιμα), έχει τρεις νικητές στη λίστα. Η Πάρος κατακτά την 11η θέση, ξεχωρίζοντας για τις ειδυλλιακές παραλίες της, τα κατάλευκα χωριά της, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της και τα κυκλαδίτικα τοπία της. Το ενετικό κάστρο Παροικίας και το Ιερό του Δήλιου Απόλλωνα συνδυάζονται με βουτιές σε κυκλαδίτικα νερά, πεντανόστιμη κουζίνα έντονη βραδινή ζωή, σε ένα νησί που έχει κάτι για όλους.

Στην 18η θέση βρίσκεται η Ρόδος, γνωστή και ως «Το νησί των Ιπποτών», που φέτος έζησε ένα δύσκολο καλοκαίρι με τις πυρκαγιές. Με την μεσαιωνική της πόλη να ξεχωρίζει και ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, με αρχαία, τείχη και μεγαλόπρεπη αρχιτεκτονική προσελκύει πολλούς τουρίστες από το εξωτερικό. Τα ατού της Ρόδου, ωστόσο, συνεχίζονται και στις παραλίες, ενώ από εκεί οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τουρ και στα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων.

Την 25άδα κλείνει η Σαντορίνη, η οποία συχνά χαρακτηρίζεται από τους τουρίστες ως ένα από τα πιο ρομαντικά νησιά του κόσμου. Τα λευκά σπίτια της, η θέα στο Αιγαία, ο ηφαιστειογενής της χαρακτήρας και τα γραφικά της χωριά, όπως η Οία, τα Φηρά και το Ημεροβίγλι, συγκέντρωσαν σκορ 89,51, με τους περισσότερους πόντους να παίρνει η θέα και το ηλιοβασίλεμα.

Ολόκληρη η λίστα έχει ως εξής (δείτε την αναλυτικά εδώ):

  1. Νησιά Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου, Αυστραλία
  2. Μαλδίβες
  3. Μπαλί, Ινδονησία
  4. Μαδέρα, Πορτογαλία
  5. Πουκέτ, Ταϊλάνδη
  6. Skye, Εβρίδες Σκωτία
  7. Koh Samui, Ταϊλάνδη
  8. Δομινίκα, Καραϊβική
  9. Langkawi, Μαλαισία
  10. Boracay, Φιλιππίνες
  11. Πάρος
  12. Νησιά Φίτζι
  13. Χρυσά Νησιά, Τζόρτζια
  14. Moorea, Γαλλική Πολυνησία
  15. Ζανζιβάρη, Τανζανία
  16. Σεϋχέλλες
  17. Αζόρες, Πορτογαλία
  18. Μπόρα-Μπόρα, Γαλλική Πολυνησία
  19. Ρόδος, Δωδεκάνησα
  20. Νησί Mackinac, Michigan
  21. Νησιά Γκαλαπάγκος, Ισημερινός
  22. Hvar και Δαλματικά Νησιά, Κροατία
  23. Σικελία, Ιταλία
  24. Anguilla
  25. Σαντορίνη

clickatlife.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Trip24 Png

@2023, Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?