Αλβανία: Κατακόρυφη αύξηση στις αφίξεις τουριστών

Πόλος έλξης οι παραλίες και το χαμηλό κόστος

Μεγάλες είναι οι προσδοκίες της Αλβανίας από την εφετινή τουριστική σεζόν, καθώς από την άνοιξη ήδη, διαφαίνεται μια έκρηξη στις αφίξεις επισκεπτών.

Πόλος έλξης για τη χώρα των Δυτικών Βαλκανίων είναι οι όμορφες παραλίες στη μήκους 450 χιλιομέτρων ακτογραμμή.

«Αξιολογούμε, ξεκινώντας τη σεζόν από τον Απρίλιο, διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά, με διαφορετικές διαστάσεις τόσο σε αριθμούς όσο και στο προφίλ της πελατείας. Νομίζω ότι φέτος μπορεί να φτάσουμε ακόμη και το 200% της πελατείας σε σύγκριση με πέρυσι», σημειώνει ο Άρμπεν Τσίπα, επικεφαλής της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Αγίων Σαράντα.

«Υπάρχει μια προοδευτική αύξηση γύρω στο 20% – 30% κάθε χρόνο, άρα ο αριθμός των τουριστών είναι 30% μεγαλύτερος κάθε χρόνο και αναμφίβολα θα είναι και φέτος υψηλότερος. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των τουριστών φέτος θα είναι πάνω από 7,5 εκατομμύρια, δηλαδή υψηλότερος από αυτόν που είχαμε το 2022», προσθέτει η Φλόρα Σαμάνι Μπάμπα, CEO του Travel Magazine Balkan.

Οι τουρίστες λένε ότι επιλέγουν την Αλβανία για τη φυσική ομορφιά, τους φιλόξενους ντόπιους, και φυσικά τις προσιτές τιμές.

Σύμφωνα με τους τουρ οπερέιτορ, το κόστος των ξενοδοχειακών υπηρεσιών πλήρους διατροφής για μια ημέρα διαμονής κυμαίνεται από 30 ευρώ έως 300 ευρώ.

«Έχουμε καλό φαγητό εδώ, ο ήλιος λάμπει, η θάλασσα είναι υπέροχη, όλα είναι καλά. Για μας είναι πολύ φτηνά, όμορφα και δεν έχει και πολύ κόσμο», εξήγησε ένας Ολλανδός τουρίστας.

«Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στην Αλβανία είναι οι άνθρωποι. Είναι πολύ καλοί. Όπου και να πάμε, σταματούν και μας ρωτάνε αν χρειαζόμαστε κάτι», παρατήρησε ένας επισκέπτης από τη Γερμανία. 

Το 2022 η Αλβανία υποδέχθηκε περίπου 7,5 εκατομμύρια τουρίστες. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο του 2023 καταγράφηκαν 3,54 εκατομμύρια αφίξεις, αντιπροσωπεύοντας αύξηση της τάξης του 35%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Trip24 Png

@2023, Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?