Άλογο απελευθερώθηκε μέσα σε αεροπλάνο αναγκάζοντας τον πιλότο να κάνει αναστροφή

773x435 Cmsv2 7db96579 C34c 5faa 89bc 0667bd19e79a 8045608

Σύμφωνα με τις καταγραφές του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, το άλογο απελευθερώθηκε μέσα σε 30 λεπτά από την απογείωση

Ένα φορτηγό αεροσκάφος που απογειώθηκε από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το Βέλγιο αναγκάστηκε να κάνει αναστροφή στη μέση της πτήσης, αφού ένα άλογο δραπέτευσε στο τμήμα του αεροσκάφους για το φορτίο, σύμφωνα με το ηχητικό υλικό του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Το Boeing 747 της Air Atlanta Icelandic διέσχιζε τον Ατλαντικό Ωκεανό στις 9 Νοεμβρίου.

Είχε μόλις ξεκινήσει το ταξίδι του όταν ο πιλότος επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας στη Βοστώνη και δήλωσε ότι ένα άλογο που επέβαινε στο αεροσκάφος είχε δραπετεύσει και ήταν ελεύθερο στο χώρο αποσκευών.

Το αεροσκάφος πήρε άδεια να επιστρέψει στο διεθνές αεροδρόμιο John F Kennedy και προσγειώθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, τις οποίες εξασφάλισε το κανάλι “You Can See ATC” στο YouTube, το άλογο απελευθερώθηκε μέσα σε 30 λεπτά από την απογείωση.

Ο πιλότος της ισλανδικής πτήσης της Air Atlanta τηλεφώνησε στους ελεγκτές λέγοντας: “Είμαστε ένα φορτηγό αεροπλάνο με ένα ζωντανό ζώο, ένα άλογο, στο αεροσκάφος”.

“Το άλογο κατάφερε να ξεφύγει από το στάβλο του”, συνέχισε ο πιλότος. Είπε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα “πτητικά”, αλλά ότι έπρεπε να επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη επειδή δεν μπορούσαν να ξαναδεσμεύσουν το άλογο.

Ο πιλότος είπε επίσης ότι λόγω του βάρους του αεροπλάνου, ήταν απαραίτητο να ρίξουν 20 τόνους καυσίμων πριν επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη για να εξασφαλίσουν μια ασφαλή προσγείωση.

Ο ελεγκτής έδωσε το πράσινο φως και ο πιλότος έκανε αναστροφή στα ανοικτά των ακτών της Βοστώνης.

Οι κοντινοί πιλότοι είχαν επίσης προειδοποιηθεί για μια “απόρριψη καυσίμων σε εξέλιξη περίπου 10 μίλια [16 χιλιόμετρα] δυτικά του Martha’s Vineyard”.

Ο πιλότος ζήτησε και κτηνίατρο

Ο πιλότος του 747 είχε ένα ακόμη αίτημα. “Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε έναν κτηνίατρο – κτηνίατρο, υποθέτω ότι το λέτε, για το άλογο κατά την προσγείωση”, είπε. “Είναι κάτι για το οποίο μπορείτε να μιλήσετε με τη Νέα Υόρκη;”

Ο ελεγκτής είπε ότι θα το διαβιβάσει.

Κατά την άφιξη στο JFK, ο ελεγκτής ρώτησε αν χρειαζόταν ακόμη βοήθεια. “Στο έδαφος, αρνητικό. Στη ράμπα, ναι, έχουμε πρόβλημα με άλογο”, απάντησε ο πιλότος.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς το άλογο κατάφερε να ξεφύγει, αλλά δεν ήταν δεμένο για το υπόλοιπο του ταξιδιού προς το JFK, σύμφωνα με το ηχητικό.

Η πτήση μπόρεσε να απογειωθεί λίγη ώρα μετά την προσγείωση στο JFK και έφτασε με επιτυχία στο αεροδρόμιο της Λιέγης το πρωί της Παρασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Trip24 Png

@2023, Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?